Ànnia

· · ·
Línia de recerca
· · ·

Els resultats de les recerques del càncer d'adult no són sempre extrapolables al càncer infantil, per la qual cosa és de vital importància impulsar recerques específiques, atès que no es pot prevenir ni respon als tractaments per al càncer de l'adult: Dos pacients amb el mateix càncer i el mateix tractament responen de manera diferent.

Els tractaments actuals per als tumors cerebrals pediàtrics es basen en la cirurgia, la radioteràpia i la quimioteràpia... Malgrat això alguns tipus de tumors cerebrals pediàdricts tenen èxit limitat i poden causar efectes secundaris a llarg termini.

Per aquest motiu volem donar suport al projecte que durà a terme:

Vall d'Hebron i Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Centre pioner i reconegut mundialment, amb la col·laboració de laboratoris i centres de recerca nacionals i internacionals.

El projecte "Immunoteràpia Personalitzada en la Lluita contra el Càncer Cerebral Infantil: Estudi de Nivells d'Antígens en Teràpies Combinades", està liderat per:

doctora
Dra. Anna Llort
Coordinadora
Tumors cerebrals
pediàtrics i renals

Facultativa
especialista en Oncologia i Hematologia Pediàtriques

doctor
Dr. Miguel F. Segura
Laboratori
de Tumors Neurals

Investigador principal del grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils

L'equip
de Vall
d'Hebron:

  • · El grup d’investigadors busca noves dianes terapèutiques (substàncies localitzades en qualsevol part d'una cèl·lula capaces de reconèixer un fàrmac i produir una resposta cel·lular), basats en el coneixement de la biologia dels tumors sòlids pediàtrics, les leucèmies i les malalties hematològiques.
  • · La seva experiència ha permès identificar noves dianes moleculars molt properes a la fase clínica que, en col·laboració amb la indústria biotecnològica, estan fent servir per desenvolupar teràpies innovadores i més específiques.
  • · Una altra línia d'investigació estudia la biòpsia líquida per desenvolupar un sistema basat en la seqüenciació de nova generació (NGS, per les seves sigles en anglès) i monitoritzar la probabilitat de recaigudes.
  • · A més, s'ha implementat un programa de medicina personalitzada per orientar el tractament dels pacients en funció de les alteracions moleculars dels seus tumors.

Dra. Anna Llort

Dr. Miguel F. Segura

Teràpia amb
cèl·lules CAR-T

Obrint pas a noves alternatives

Més informació sobre el projecte en la web de l'Hospital Vall d'Hebron:

Saber +

Els tumors del sistema nerviós central (SNC), tumors sòlids més comuns en nens i adolescents, són altament heterogenis. Els tractaments actuals per a aquests tumors sovint no són curatius i poden tenir efectes secundaris greus.

La teràpia amb cèl·lules CAR-T, un tipus d'immunoteràpia, està emergint com un possible tractament alternatiu per a aquests tumors: Les cèl·lules CAR-T són cèl·lules immunes modificades genèticament que poden dirigir-se a antígens específics en les cèl·lules tumorals.

Però encara és necessària més recerca per a millorar l'eficàcia i seguretat de la teràpia amb cèl·lules CAR-T, per la qual cosa el nostre projecte busca:

millorar qualitat de vida

Millorar

Les taxes de supervivència i de qualitat de vida.

millorar qualitat de vida

Augmentar

La consciència, per canalitzar més recursos cap a la recerca.

millorar qualitat de vida

Desenvolupar

L'aplicació de les innovacions als tractaments.

millorar qualitat de vida

Oferir

Un tractament adaptat a les necessitats individuals.

millorar qualitat de vida

Influir

En l'assignació de recursos per a millorar els resultats.

Bones notícies

doctora

En primera persona

“El càncer ha estat com una goma d’esborrar. Les seqüeles de la malaltia i també de la quimioteràpia van esborrar coses que, quan estàs bé, semblen molt fàcils de fer. Així que vaig convertir aquella goma d’esborrar en un llapis per tornar a escriure la meva vida i fer una altra vegada allò que més m’agrada: escalar, jugar a bàsquet, esquiar o jugar amb els meus amics.”