Els resultats de les recerques del càncer d'adult no són sempre extrapolables al càncer infantil, per la qual cosa és de vital importància impulsar recerques específiques, atès que no es pot prevenir ni respon als tractaments per al càncer de l'adult: Dos pacients amb el mateix càncer i el mateix tractament responen de manera diferent.
Els tractaments actuals per als tumors cerebrals pediàtrics es basen en la cirurgia, la radioteràpia i la quimioteràpia... Malgrat això alguns tipus de tumors cerebrals pediàdricts tenen èxit limitat i poden causar efectes secundaris a llarg termini.
Centre pioner i reconegut mundialment, amb la col·laboració de laboratoris i centres de recerca nacionals i internacionals.
El projecte "Immunoteràpia Personalitzada en la Lluita contra el Càncer Cerebral Infantil: Estudi de Nivells d'Antígens en Teràpies Combinades", està liderat per:
Facultativa
especialista en Oncologia i Hematologia Pediàtriques
Investigador principal del grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils
Dra. Anna Llort
Dr. Miguel F. Segura
Més informació sobre el projecte en la web de l'Hospital Vall d'Hebron:
Saber +Els tumors del sistema nerviós central (SNC), tumors sòlids més comuns en nens i adolescents, són altament heterogenis. Els tractaments actuals per a aquests tumors sovint no són curatius i poden tenir efectes secundaris greus.
La teràpia amb cèl·lules CAR-T, un tipus d'immunoteràpia, està emergint com un possible tractament alternatiu per a aquests tumors: Les cèl·lules CAR-T són cèl·lules immunes modificades genèticament que poden dirigir-se a antígens específics en les cèl·lules tumorals.
Però encara és necessària més recerca per a millorar l'eficàcia i seguretat de la teràpia amb cèl·lules CAR-T, per la qual cosa el nostre projecte busca:
En la XI Edició dels Premis ECO, organitzats per la Fundació per a l'Excel·lència i la Qualitat de l'Oncologia (ECO), Vall d’Hebron ha obtingut el Premi a la "Millor iniciativa de Qualitat en Oncologia" per la seva certificació com “Comprehensive Cancer Center”.
VHIO desenvolupa una eina que ajudarà a predir quins pacients podrien beneficiar-se de la immunoteràpia. El desenvolupament de VIGex permetrà classificar els tumors sòlids segons el grau d'activació dels gens de resposta immune antitumoral.
Vall d'Hebron va rebre el mes de juny passat l'acreditació com a “Centre Integral de Tractament i de Recerca”, desenvolupats a través de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).
“El càncer ha estat com una goma d’esborrar. Les seqüeles de la malaltia i també de la quimioteràpia van esborrar coses que, quan estàs bé, semblen molt fàcils de fer. Així que vaig convertir aquella goma d’esborrar en un llapis per tornar a escriure la meva vida i fer una altra vegada allò que més m’agrada: escalar, jugar a bàsquet, esquiar o jugar amb els meus amics.”